АНТИОКСИДАНТЕН ФИЛТЪР СЪС ЗЕОЛИТ

АНТИОКСИДАНТЕН ФИЛТЪР СЪС ЗЕОЛИТ

Статус: Доставка

Уникален номер: FR-800

Кратко описание

Максимално работно налягане – 6 Bar
Работна температура -2°-40°С
Производителност – 3.0 л/мин
Живот на филтъра 2 месеца

Изчерпан

АНТИОКСИДАНТЕН  ФИЛТЪР СЪС ЗЕОЛИТ

Зеолитът  (Клиноптилолит)е силен антиоксидант.
Клиноптилолитът е едно от най-изучаваните неща на планетата. Световната научна организация за минерали на XX век, продължава да извършва изследвания, поради все по-нарастващото му приложение в хранително-вкусовата промишленост, индустрията, животновъдството, растениевъдството, космонавтиката, медицината.  Клиноптилолитът е най-мощното детоксикиращо средство помагащо на организма да се защити от свободните радикали. Изхвърля от организма канцерогенните вещества , които се образуват при консумация на консервирани и пържени храни. Клиноптилолитът притежава абсорбиращи свойства спрямо тежките метали живак, кадмий, олово, цинк, хром. Елиминира млечната киселина от мускулите и подобрява мускулният тонус. Нормализира киселинно-алкалният баланс. Клиноптилолитът не засилва директно имунната система, но позволява тя да функционира оптимално чрез премахване на токсини, вируси, бактерии и гъбички, които могат да потиснат имунната функция. Подпомага отстраняването на свободните радикали от организма и нормализира минералния обмен.
Няма противопоказания, възрастови ограничения, нито странични явления.
Този минерал има уникална кристална структура приличаща на пчелна пита, която не се разрушава при никакви условия на околната среда. Някои изследователи я сравняват с молекулно сито, което улавя вредните и отровни вещества и ги задържа в себе си, като отдава същевременно от своите полезни йони – калиеви, калциеви, магнезиеви и натриеви.  Притежава свойството да обменя йоните си с други от средата, в която е поставен. При поставянето на Клиноптилолитовия Зеолит във вода, между неговите кристали и средата започва активен йонообмен. Той отдава катийоните си навън, а приема от средата други частици, като ги заключва в себе си. Това е най-специфичното му свойство. На този принцип той въздейства и върху нашият организъм.
Най-качествените залежи на Клиноптилолит са в България в източните Родопи -находището Бели Пласт, съдържанието му в суровината е до 90%.Следва Русия, където съдържанието на Клиноптилолит е 70%. Това ни дава възможност да се възползваме от природните богатства на България- консумирайки активирана вода.
Вие заплащате филтърният елемент еднократно – в последствие- сменяте само пълнежа от зеолит.

Активиране на Антиоксидантен филтър със зеолит.

Преди употреба, промийте добре филтъра и изчакайте 8 часа, за да се активира зиолитът. Най-добре е да направите това вечерта преди лягане и на сутринта ще имате активирана вода.
Филтърът се монтира във филтърни колони-10″.

РЕЗЕРВЕН ЗЕОЛИТ